Trafikantveckan

Den Europeiska trafikantveckan är en upplysningskampanj som äger rum den 16–22 september varje år. Kampanjen går ut på att motivera alla att cykla, gå och använda kollektivtrafik i så stor utsträckning som möjligt. Habo kommun är i år med i kampanjen.

2017 års tema är "Res hållbart och smart tillsammans" och vi vill lyfta möjligheterna med att resa tillsammans till exempel genom samåkning till och från arbetet.

Under hela veckan, 16-22 september:
Instagramtävling för ungdomar. Fota din miljövänliga resa till skolan, till exempel med cykel eller till fots, lägg upp på instagram med hashtagen #trafikantveckanhabo2017. För att vi ska kunna se din bild genom din hashtag så får inte inställningen "privat konto" vara påslaget. Om du inte använder instagram går det bra att skicka in bild till ellen.lindberg@habokommun.se. Priset för vinnaren är en fotokurs hos ABF Studieförbund.

Fritidsgården i Habo, tisdagen den 19 september: 
Pimp my bike kl 14-16. Ta med din cykel, sparkcykeln eller hjälm och "pimpa" den med utsmyckning som finns på plats. På plats finns även Centrala Trafikinstitutet som pratar trafiksäkerhet. Varmt välkomna!

I samarbete med Habo kommun, ABF, Centrala Trafikinstitutet i Habo och Region Jönköpings län. Evenemanget ingår i Miljö- och hälsoåret i Habo kommun.