Ellen Lindberg en av Sveriges spännande hållbarhetstalanger

Varje år utser tidskriften Aktuell hållbarhet 33 hållbarhetstalanger under 33 år. I år tilldelades Ellen Lindberg, Habo och Mullsjö kommuners miljöstrateg, detta diplom för sitt engagemang i miljöfrågor.

Sedan våren 2017 arbetar Ellen Lindberg på Habo och Mullsjö kommuner som miljöstrateg. Ett jobb vars uppgift är att lyfta miljö- och hållbarhetsfrågor hos kommunerna.

Motiveringen bakom att Ellen har utsetts till en av 2019 års hållbarhetstalanger lyder:
”Med jobbet i Habo och Mullsjö har Ellen påverkat klimat- och miljöarbetet i hela Jönköpings län genom ett flertal kommun­överskridande samarbeten och projekt. Ellen är starkt drivande i arbetet med Agenda 2030 och klimatanpassning”.

För närvarande arbetar Ellen bland annat med att ta fram ett nytt gemensamt miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner.

Du kan läsa mer om Habo kommuns miljöarbete här.