Ulf Persson blir VD för June Avfall & Miljö AB

Ulf Persson blir VD i nybildade bolaget June Avfall & Miljö AB, som från årsskiftet tar över avfallsverksamheten i Jönköpings, Habo och Mullsjö kommun. Det beslutade styrelsen på fredagseftermiddagen.

− Jag är naturligtvis både glad och stolt över förtroendet att få leda det nya bolaget. Tillsammans med mina medarbetare är min ambition att skapa en samverkan över kommungränserna som underlättar för kommunmedborgaren, ger miljömässiga vinster och bidrar till en effektivare hantering av avfallet, säger Ulf Persson i ett pressmeddelande från Jönköpings kommun.

Ulf Persson är 53 år gammal och arbetar idag som verksamhetschef för avfallsverksamheten i Jönköpings kommun. Han har tidigare arbetat inom Posten och DHL i olika ledande befattningar. Ulf tillträder posten som VD för June Avfall & Miljö AB den 1 april.

Miljömässiga vinster tillsammans med ett gemensamt, effektivt nyttjande av den kompetens och erfarenhet som Jönköpings kommun byggt upp inom avfallsområdet var huvudskälen till att de tre kommunerna i Södra Vätterbygden valde att gå samman i ett gemensamt bolag. Nu pågår förberedelser inför det att bolaget tar över driften av avfallsverksamheten i de tre kommunerna den 1 januari 2018.