Kontaktfamilj sökes

Habo kommun söker engagerade personer och familjer som har värme, omsorg och tid att ge till barn som har ett stort behov av just det.

Just nu letar vi i Habo efter en kontaktfamilj till ett syskonpar i åldrarna 5 och snart 7 år. Det är en ensamstående mamma som är i behov av avlastning cirka en helg i månaden.

Som kontaktfamilj stöttar du både barnet och föräldern. Barnet får en trygg och stimulerande vuxen och föräldern får avlastning när det gäller omsorgen för barnet. När barnet kommer på besök gör man vardagliga saker, spännande utflykter är inte det viktigaste. Huvudsaken är att man tar sig tid med barnet. Att vara kontaktfamilj kräver engagemang men det ger också mycket glädje.

Ni lever ett stabilt och ordnat liv, och är trygga vuxna med tid och intresse för andra människor. Det är viktigt att ni som familj inledningsvis är öppna för kontakt med vårdnadshavaren.

Omfattningen av uppdraget är en helg i månaden och planeras utifrån familjens behov.

Är du intresserad, kontakta gärna socialtjänsten i Habo kommun:

Receptionens telefonnummer:   036-442 83 30

eller skicka e-mail till:   darija.soldan@habokommun.se