Nu är vi 12 000 invånare!

I slutet av juli månad passerade Habo kommun gränsen till 12 000 invånare. Detta firades under Kräftlördagen.

–Det är jätteroligt att vi fortsätter att växa som kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Gunnar Pettersson.

Även om det var i slutet av juli som invånarantalet gick över 12 000, hölls det ordentliga firandet först under Kräftlördagen den 1 september. Framför 2 000 åskådare fick Vilja Kjellgren bara några månader gammal komma upp på scenen för att bli firad, såklart i sällskap av sin familj.

Firandet av antal invånare i kommunen började 2006 när antalet översteg 10 000. Sedan dess har vi också fått fira 2014 när vi blev 11 000 habobor. Enligt kommunens beräkningar väntas nästa fest hållas redan 2020, då vi blir 13 000 invånare.

Att det just var ett nyfött barn som blev invånare nummer 12 000 är kanske inte så förvånande med tanke på att Habo är en kommun med en låg medelålder, näst yngst i landet.

Vi växer mest av egen kraft och med det kommer en press på att fortsätta uppehålla den goda servicen vi har samt att se till att de förskoleplatser som behövs finns, säger Gunnar Pettersson.