Earth Hour logotyp

Earth Hour 2020

Lördagen den 28 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet. Välkommen att uppmärksamma årets Earth Hour tillsammans med oss!

Släck – och höj din röst för planeten!

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum finns fortfarande kvar, men Earth Hour har blivit mycket mer än så.

Syftet med Earth Hour är att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Det pågår som alltid mellan 20.30 - 21.30.

Kom och delta i den digitala tipspromenaden för att uppmärksamma Earth hour!

Vi har laddat Xrundans hälsoslinga röda spåret med frågor kopplade till Earth hour. Det finns ett quiz för vuxna och ett för barn. Du kan gå rundan när som helst och börja var som helst längs med rundan. Första frågan finns vid parkeringen vid Blå torget. Rundan är ca 4 km lång.

Ladda ner Xrundan i Appstore
Ladda ner Xrundan i Google Play

Sen är det bara att ta sig ut och njuta av den friska luften samtidigt som du får lite kluriga frågor att svara!

Evenemanget på Blå torget är tyvärr inställt mot bakgrund av smittläget i Sverige just nu.

Årets tema: Släck – och höj din röst för planeten

#HÖJDINRÖST

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten.

Under Earth Hour uppmärksammar vi vår planets största utmaningar, klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald. Vi visar hur klimatförändringarna påverkar vår natur och våra arter – och hur naturen kan lindra effekten av klimatförändringar. Vi visar hur maten och vår konsumtion påverkar planeten och den biologiska mångfalden och vad vi som individer, kommun, organisation, företag och beslutsfattare kan göra för att minska vårt ekologiska fotavtryck och vår negativa påverkan på djur och växter. Och hur ser kopplingen mellan vårt sätt att leva och planetens välbefinnande ut? Det kommunicerar vi under årets Earth Hour.

Kom ihåg att släcka 20.30!

Klicka på länkarna under Länkar för att läsa mer om Earth hour. 

Arrangörer: Habo kommun, Studiefrämjandet, Bilda, NBV/Lokala folkbildningsrådet, Svenska kyrkan och Naturskyddsföreningen.

Evenemanget är en del av Miljö- och hälsoåret.