en orange och vit logga för kampanjen Skräpplockardagarna

Håll Sverige Rent

Var med och håll Habo rent i vår! Nu har 2020 års kampanj för skräpplockning, Skräpplockardagarna, dragit igång!

Varje vår deltar Habo kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, och ungdomsföreningar skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 

Från 31 januari är anmälningen öppen till Skräpplockardagarna! Anmäl er på Håll Sverige Rents webbplats. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material.

Ni tar själva hand om det avfall ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmaste återvinningsstation (FTI).

Sista anmälningsdag för deltagare är 15 maj.

Varför ska vi plocka skräp?

Vi håller rent är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det är viktigt att det skapas miljömedvetenhet hos barn och unga och hållbara attityder till nedskräpning och avfallsåtervinning. Flera av kommunens förskolor jobbar redan med Håll Sverige Rents Grön Flagg som är ett verktyg och certifiering för hållbar utveckling.

Det finns även en europeisk satsning för skräpplockning, A European Spring Clean. 

Tillsammans håller vi Habo kommun tryggt, vackert och rent!