Earth Hour logotyp och uppmaning att släcka den 26 mars kl 20.30

Earth hour 2022

Lördagen den 26 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet, kl. 20.30-21.30. Välkommen att uppmärksamma årets Earth hour tillsammans med oss!

Earth hour har blivit världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den är en symbolisk handling för att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Vi behöver fokusera och prioritera att ta hand om vårt enda hem – planeten. 
#earthhour

Habo kommun är med och släcker i de fem tätorterna i Habo - är du?

Vill du ha tips på vad du kan göra när du släcker? Här hittar du massor av kreativa förslag.

Vill du göra nåt med andra? Kom till mässa i Taizéanda kl.19.30 med Svenska kyrkan, Kapellgatan 32. Efter mässan är du välkommen att stanna på kaffe/te.

Hitta ditt sätt att delta – innan, under och efter Earth Hour!

Tävling - en mer hållbar värld

Vilka planetsmarta tips har du? Äter du vegetariskt någon gång i veckan? Källsorterar du ditt avfall? Tänker du på att inte handla i onödan? 

Vi arrangerar en tävling där du kan lämna dina bästa tips för en mer hållbar värld - och vi lottar ut flera jättefina vinster som tack för att du är med!

Under vecka 12 kan du dela dina tips på Facebook. Vill du skicka in ditt tips redan nu kan du skicka det till anna.loov@habokommun.se eller till Habo kommun, Anna Lööv, Box 212, 566 24 Habo. Det går bra att lämna tips fram till den 27 mars. Därefter lottar vi vinnarna!

Vad gör Habo för att minska klimatpåverkan och bevara biologisk mångfald?

Vi har åtagit oss 6 av de kommunutmaningar som Världsnaturfonden WWF uppmuntrar oss kommuner att jobba med. Dessa är:

  • Laddinfrastruktur
  • Fordonsupphandling/klimatkrav vid upphandling av fordon
  • Vandringshinder/fritt strömmande vatten
  • Klimatsmart skolmat
  • Hållbar kapitalförvaltning
  • Fritt växande ängar

Kolla in här vad vi gör!

Mer om Världsnaturfonden WWFs 13 kommunutmaningar.

Miljövecka för skolor och förskolor

I samband med Earth hour lyfter vi frågan kring miljön lite extra. Det blir utställning kring temat på Hagabodaskolan och fritidsgården. Biblioteket lyfter upp litteratur kring temat. Arbetsgruppen tema miljö har samlat material och tips som skolorna och förskolorna kan använda i undervisningen. Bara att välja och vraka! Vill du ta del av materialet och tipsen kontakta anna.loov@habokommun.se.

50 förändringar för vår enda planet

Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Välj dina förändringar som en del av Earth Hour 2022. Är du med?

Earth hour i Habo är en del av Miljö- och hälsoåret.