Earth Hour logotyp och uppmaning att släcka den 26 mars kl 20.30

Earth hour 2023

Habo kommun är med och släcker i de fem tätorterna i Habo - släcker du där du är? Välkommen att uppmärksamma årets Earth hour tillsammans med oss!

Lördagen den 25 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet, kl. 20.30-21.30. Här hittar du massor av kreativa förslag på vad du kan göra när du släcker!

Earth hour har blivit världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den är en symbolisk handling för att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Vi behöver fokusera och prioritera att ta hand om vårt enda hem – planeten. 
#earthhour

Har du lust att göra fler enkla saker för en hållbar livsstil?

Under årets Earth Hour kan du hjälpa planeten och samtidigt leva mer planetsmart. Häng med till plattform Agera !

 I Ageraplattformen kan du anta olika uppdrag  under perioden 25/3–22/4 2023 som hjälper dig leva mer hållbart. Genom att delta får du inte bara mer kunskap och tips om hur planeten kan bli mer hållbar genom ditt agerande, utan du är också med och tävlar om finfina priser! Du får då också en fröpåse från Nelson Garden hemskickad och blir en naturhjälte genom att plantera för en grönare och vildare natur – och hjälper samtidigt våra pollinatörer. 

Vad gör Habo kommun för att minska klimatpåverkan och bevara biologisk mångfald?

Vi har åtagit oss 6 av de kommunutmaningar som Världsnaturfonden WWF uppmuntrar oss kommuner att jobba med. Dessa är:

  • Laddinfrastruktur
  • Fordonsupphandling/klimatkrav vid upphandling av fordon
  • Vandringshinder/fritt strömmande vatten
  • Klimatsmart skolmat
  • Hållbar kapitalförvaltning
  • Fritt växande ängar

Kolla in här vad vi gör!

50 förändringar för vår enda planet

Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Välj dina förändringar som en del av Earth Hour 2023. Är du med?

Earth hour i Habo är en del av Miljö- och hälsoåret.