Earth Hour logotyp och uppmaning att släcka den 27 mars kl 20.30

Earth Hour 2021

Lördagen den 27 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet, kl.20.30-21.30. Välkommen att uppmärksamma årets Earth Hour tillsammans med oss!

Årets tema: Släck och gå med för vår enda planet

#ÄRDUMED

Earth hour har blivit världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den är en symboliska handling för att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Vi behöver fokusera och prioritera att ta hand om vårt enda hem – planeten. 

Vi är med och släcker i Habo - är du?

50 förändringar för vår enda planet

Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Välj dina förändringar som en del av Earth Hour 2021. Är du med?

Digitala quiz, Xrundan på tema Earth hour 

Vi har laddat Xrundans fem rundor i Habo med frågor kopplade till klimat. Det finns ett quiz för vuxna och ett för barn. Samma quiz på alla rundor. Du kan gå rundan när som helst och börja var som helst längs med rundan. På t.ex. Hälsoslingan - röda banan finns den första frågan vid parkeringen vid Blå torget. Den rundan är ca 4 km lång. Övriga rundor är OK gränsen, Slättenrundan och Bokskogsrundan samt en runda inne i Biblioteket.

Miljövecka på Hagabodaskolan - vill du veta mer?

Earth hour i Habo är en del av Miljö- och hälsoåret.