Earth Hour 2024

Habo kommun är med och släcker i de fem tätorterna i Habo - släcker du där du är? Välkommen att uppmärksamma årets Earth Hour tillsammans med oss!

Lördagen den 23 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet, klockan 20.30-21.30. Här hittar du massor av kreativa förslag på vad du kan göra när du släcker!

Earth Hour har blivit världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den är en symbolisk handling för att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Vi behöver fokusera och prioritera att ta hand om vårt enda hem – planeten. 
#earthhour

Xrundans digitala quiz på tema Earth hour

Fram till 6 april kan du gå Xrundans digitala quiz på tema Earth Hour. Det finns en variant för vuxna och en för barn. Ladda ner appen Xrundan. Det gör du via Google Play eller App Store. Skapa ett konto. Välj kommun, runda och quiz. Följ kartan i appen för att hitta skyltarna med QR-koder, skanna QR-koden med appen och svara på frågan. Du behöver inte svara på frågorna i en viss ordning, utan kan börja var du vill på slingan. Såhär gör du för att komma igång.

Utställning vittnesmål från de nya klimatzonerna

Passa på att svänga in på utställnignshallen vid biblioteket och se utställningen Vittnesmål från de nya klimatzonerna – en utställning som består av bilder och berättelser som skildrar hur människor på olika sätt drabbats av klimatförändringen och försöker anpassa sig till den. Utställningen finns på plats till och med den 17 april.

Har du lust att göra fler enkla saker för en hållbar livsstil?

Under årets Earth Hour kan du hjälpa planeten och samtidigt leva mer planetsmart. Häng med till plattform Agera!

Vad gör Habo kommun för att minska klimatpåverkan och främja biologisk mångfald?

Kommunen arbetar strategiskt med hållbarhetsfrågor. Det är en del i kommunens utvecklingsarbete för ständiga förbättringar. Minskad klimatpåverkan och att främja biologisk mångfald och ekosystemtjänster är två av kommunens fokusområden inom det strategiska hållbarhetsarbetet.

Kolla in här vad vi gör!

50 förändringar för vår enda planet

Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Välj dina förändringar som en del av Earth Hour 2024. Är du med?

Earth Hour i Habo är en del av Miljö- och hälsoåret.