En kvinna med famnen full av gröna växter

Gunnars Gröna

En hållbar plats mitt i Habo centrum med en  framväxande stadsodling...

Hej,

Jag heter Ulrika Toorell och jag är mamma till @gunnarsgrona. En framväxande stadsodling mitt i Habo. Förhoppningen är att detta ska bli en hållbar plats där vi inte bara odlar och hittar på kluriga sätt att tillvarata naturens resurser utan som också är trygg, tillåtande och öppen. Och framförallt, en plats där man kan ha jäkligt kul!

Mitt bästa tips för att leva mer hållbart och självhushållande, är att börja smått och bara göra NÅT! Att göra nåt, genererar liksom nåt annat och man börjar sen sakta men säkert se möjligheter. Jag har i år gått och varit avundsjuk på de som har stora lantbruksmarker och fnyst åt min villaträdgård. Tänkt på allt jag inte kan göra. Men när jag väl började med det jag faktiskt har så kan jag inte sluta se möjligheter för att leva hållbarare - även om det är mitt i samhället. Man börjar tänka utanför boxen, få tokiga idéer som både hjälper planeten och -  lets face it -  också gör livet rätt mycket skojigare.

Är du också intresserad av odling, självhushållning, socialt företagande, eller bara vill kolla in vad det är för knasigheter som händer på Malmgatan? Kolla in @gunnarsgrona på Instagram. Skicka ett dm om du är intresserad och kanske vill vara med!

 / Ulrika