En skylt som markerar Smålandsledens dag med loggan

Välkommen ut på Smålandsleden!

Vet du om att det är Friluftslivets år 2021? I hela Sverige genomförs aktiviteter för att få fler att prova på friluftsliv eller att vistas oftare i naturen.

I vår kommun finns Smålandsleden. Denna vill vi uppmärksamma lite extra i samband med Smålandsledens dag den 25 april.

På tre platser längs med leden i vår kommun har vi satt upp skyltar med QR-koder. Dessa finns vid ledstarten i Fagerhult, vid Hornsjön och i Furusjö. Vi vill nämligen gärna veta hur många som vandrar på Smålandsleden fram till den 31 maj. Därför hoppas vi att du vill scanna QR-koden med din mobiltelefon och sedan kryssa i vilken kommun du just nu befinner dig i. Om du även anger ditt mobilnummer deltar du i utlottningen av en weekend på ett spahotell.

Låt dig inspireras av filmen med våra kommunlaråd Susanne och Gunnar när de tar paus vid vackra Kroksjöarna längs med Smålandsleden!

Var hittar du leden och startpunkter?

Här finns karta och mer information om Smålandsleden

Behöver du bli inspirerad?

Kolla den härliga filmen med våra kommunalråd Susanne och Gunnar när de är vid Södra Kroksjöarna!Du hittar den på vår Facebook.

Välkommen ut!
#luftenarfri
#friluftslivetsår

båda loggor.png

Fakta om leden

• Smålandsleden är en sammanslagning av vandringslederna Västra Vätterleden (etapp 8), Södra Vätterleden, John Bauerleden, Holavedsleden, Anebyleden, Höglandsleden, Järnbärarleden, Kävsjölänken och Gislavedsleden.
  • Längd: Ca 900 km (exklusive avstickare)
  • Startpunkter: Ca 60 st (tåg, buss, parkering)