Habo station i grönska

Fortfarande hög smittspridning i Habo

I statistiken från folkhälsomyndigheten kan vi se att smittspridningen av covid-19 fortfarande är på en hög nivå i Habo kommun men att efterlevnaden av råden nu börjar ge effekt.

Smittspridningen i Habo kommun är fortfarande på en hög nivå, men vi kan i statistiken se att smittspridningen de senaste veckorna har gått ner och att efterlevnaden av de allmänna råden ger effekt.

Det är i åldersgruppen 10-49 som huvuddelen av fallen finns, det är alltså den gruppen i befolkningen som nu driver smittan.

- Det är forfarande ett allvarligt läge och det är oerhört viktigt att alla tar sitt personliga ansvar. Om vi ska kunna komma tillbaka till livet innan pandemin behöver vi tillsammans hjälpas åt att bromsa smittan. Gör vi det nu så kan vi slippa hårdare restriktioner framöver, säger Susanne Wahlström, kommunstyrelsens ordförande.

Alla måste följa rekommendationerna

Det är viktigt att alla fortsätter att följa de nationella allmänna råden och rekommendationerna, faran är inte över.

• Stanna hemma vid symptom
  • Begränsa nya nära kontakter
  • Håll avstånd och undvik platser med trängsel
  • Resa på ett så smittsäkert sätt som möjligt
  • Arbeta hemifrån så ofta du kan, om du kan
  • Håll en god handhygien
  • Var försiktig när om du träffar personer i riskgrupp

Smittskydd i Region Jönköpings län uppmanar till ett förändrat beteende i butiker; det är viktigt att du handlar ensam och inte stannar längre än nödvändigt.

Är det svårt att hålla koll på vad som gäller just nu? På krisinformation.se kan du läsa uppdaterad information från svenska myndigheter.