Två män och en kvinna håller fram en stor guldig pokal
Hans Jarstig (kommunalråd), Susanne Wahlström, (kommunstyrelsens ordförande) och Jan Sundman (kommundirektör), visar pokalen.

Habo kommun har bäst företagsklimat i Jönköpings län

Habo kniper återigen första platsen av länets kommuner i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet. Av 290 kommuner hamnar Habo på en 12:e plats och klättrat därmed sju placeringar från föregående år.

- Det är så otrolig roligt att vi, kommunen och näringslivet, tillsammans får behålla första platsen, säger Susanne Wahlström, kommunstyrelsens ordförande.

Susanne fortsätter, - att vi återigen tar hem bucklan till Habo tror jag beror på det gemensamma arbetet med näringslivet. Vi har tagit fram en näringslivsstrategi tillsammans med företagarna, kommunen har haft en anbudsskola och vi gör regelbundet företagsbesök och för en dialog.

- Jag tror även det är viktigt att vi politiskt i kommunfullmäktige har tagit "starkt lokalt näringsliv" som ett av våra fokusområden. Vår näringslivsansvarig, Monica Raske, är också en ovärderlig resurs för att kunna fortsätta arbetet med att utveckla och förbättra företagsklimatet.

Varje år mäter Svenskt näringsliv företagens upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas. Dessa räknas samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner.