En person med hörselkåpor står vid en stor maskin

Habo Träfo

Habo Träfo är ett företag som funnits i flera år i Habo. Berätta om företagets historia och om hur det ser ut idag. Vilka ni är och vad ni gör.  

Habo träfo är ett modernt snickeri som huvudsakligen tillverkar butiksinredning. Företaget ägs av Tinglöf invest. Mikael och Filip Tinglöf, far och son. Dom köpte företaget 2019. Mikael är en entreprenör som ägt och drivit företag i hela sitt liv. Filip, Mikaels son, är frilansande IT-konsult och båda bor i Sölvesborg. Företaget startade 2000/1983, av Jan Gårlin och Thomas Karlsson. 2st välbekanta Habobor. Produktionen kombineras med maskinarbete och genuint hantverk.

Hur många är anställda finns på företaget?

Idag har Habo 27 anställda, men söker efter fler.

Hur är det att driva en verksamhet i Habo? (företagandet, kundunderlag, konkurrens?)

Det är bra att driva företag i Habo kommun. Vi har en utmärkt placering här i Habo. Bra, näraliggande kontakter i leverantörsledet och bra kundunderlag i hela mellansverige. Vi är en ren underleverantör av bearbetade träprodukter, men kunden söker ofta helhetslösningar så samarbetet med andra företag inom plast, metall, ytbehandling, glas och belysning är viktiga för oss. Det gör också oss viktiga för Habo kommun som en kugge i det lokala näringslivet.

Vilka är era kunder och var finns kunderna?

Vi levererar inredning till ROL, Butikskonsult, ITAB, Elbe, Pelly, Expedit, Nitton 93 m.fl. slutkunderna finns i dagligvaruhandeln, konfektion, mässor, restauranger, hotell mm. Utmaningen för oss är att man måste hela tiden utvecklas för att hänga med. Både maskiner och personal måste utvecklas.

Har den rådande corona-krisen påverkat ert företag något?

Under rådande coronakris har vi haft en nedgång mot tidigare år som många andra, men vi har passat på att investera och lyckats ställa om mot de kunder som påverkats ”positivt” av krisen. Företagande handlar om samarbete. Det märks tydligt att kunder och leverantörer måste hjälpas åt när det stormar. Som tur är har vi bra kunder och leverantörer vilket gjort att vi kan fortsätta driva på. Vi har bl.a. en ny lackanläggning som vi rullat igång i år och ser fortsatta investeringar i maskinparken och personalen i sikte 2021.

Vad är era planer för företaget på lång sikt?

Skapa effektivitet och lönsamhet i alla delar av organisationen som märks på arbetsplatsen och hos våra kunder och leverantörer.

Har ni något drömprojekt?

Våra kunder får stå för drömprojektet, så kan vi förverkliga det.