Bild på en båt och tre män
Marcell Binnekamp, Jimmy Carlsson och Joakim Åsander driver Innovator boats

Innovator boats

Vi har intervjuat Innovator Boats som har målet att bygga världens bästa båtar - varje dag!

Vad gör Innovator boats?
Innovator boats ritar, konstruerar och bygger flexibla  kvalitetsbåtar i aluminium. Båtarna anpassas till varje kund för att kunna användas till såväl professionellt fiske som fritidsfiske alternativt som en ren fritidsbåt.

Hur kom ni på idén med att starta företag inom just den här branschen?
Vi är alla tre inbitna fiskare. Vi har under åren sett och använt många olika båtar. Med den yrkesmässiga bakgrund vi har är vi övertygade om att vi kan bygga båtar precis som de etablerade företagen i branschen. Men med innovativa smarta lösningar. Dessutom med mycket större möjligheter till att lyssna på kundernas individuella synpunkter och önskemål.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Det ger möjligheten att arbeta med det man brinner för och få göra det under frihet och med eget ansvar.

Vad är planerna för företaget på lång sikt?
Att etablera oss på marknaden genom att kunna erbjuda kundanpassande båtar med hög kvalitet och smarta lösningar

Finns det några utmaningar?
Det finns alltid utmaningar. Vi vill försöka bli så bra att det endast är våra egna idéer som sätter gränser.

Innovatorboats båt.jpg

Hur är det att driva företag i Habo kommun?
Det vet vi inte riktigt än? Habo Kommun är en växande och framåt kommun. Vi vill bidra med att skapa oss ett namn och sätta Habo Kommun ännu mer på kartan.

Har den rådande coronakrisen påverkat ert företag något?
Ja tyvärr! Vi hade planerat en vecka hos våra återförsäljare i Holland där vi hade 350-400 inbjudna intressenter, potentiella kunder för uppvisning och provkörning av våra båtar under en hel vecka, men det blev tyvärr inställt. Men det är bara att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och så långt det är möjligt hålla näsan ovanför den vattenyta som våra båtar ska skära på ett så effektivt sätt som möjligt.

Har ni något drömprojekt eller drömkund?
Ja vi har många drömprojekt. Idag lever vi över jordens tillgångar så vi måste tänka hållbart. Så därför väljer vi att bygga våra båtar i aluminium som är återvinningsbart och som har väldigt bra egenskaper och är den vanligaste metallen i jordskorpan, men vi vill också bygga in en helt miljövänlig motor och har stora planer för detta. Vi vill gärna bygga handikapps anpassande båtar. Varje enskild båt som lämnar oss och som ger oss en nöjd kund är ett drömprojekt och ger oss en drömkund.