Skylt med texten Välkommen till Sjöbacka Camping

Sjöbacka camping

Vi ställde några frågor till Tobias Egeborn på Sjöbacka camping som är en nygammal camping på besökskartan i Habo.

Campingen är vackert belägen precis vid Vätterns kant i Rödån. Förutom en svårslagen utsikt, bor man nära naturen ett stenkast från Hökensås med sin goda tillgång på bär och svamp och fiskesjöar.

Vilka är ni som driver Sjöbacka camping?

- Det är jag, Tobias, och min familj som driver campingen. Vi tog över fastigheten i april och då följde campingen med. Det fanns alltså redan en camping på platsen som var privat och arrenderades av en husvagnsklubb med glada pensionärer.

Vilken är er målgrupp och vad erbjuder ni för tjänster?

- Nu har vi öppnat upp campingen för alla, campinggäster och ställplatsbesökare, alla är välkomna. Vår camping erbjuder för tillfället 30 platser med el och en stor yta för ställplats av husbilar. Vi har toaletter med dusch, ett kök med spis, ugn och micro. Det är ca 500 meter till bad och vi har även en fest/samlingslokal som man kan hyra.

Hur är det att driva företag i Habo?

- Det är nytt och spännande för oss  att satsa på den här verksamheten i Habo kommun. Vi har märkt att efterfrågan på ställplatser har ökat något enormt den senaste tiden.

Hur tror ni att coronapandemin påverkar er verksamhet och campingsommaren?

- I dessa tider, med covid-19, försöker vi vara positiva. Vi tror att det är gynnsamt för just vår verksamhet eftersom många kommer att spendera en sommar i Sverige. Vi tror Sveriges alla smultronställen kommer att locka svenskar och utländska gäster till campingarna i sommar.