Verksamhet för årskurs 4-6

Habo Fritidsgård

Vi vet att många barn går direkt hem efter skolan vilket naturligtvis kan vara skönt och välbehövligt efter en arbetsam dag. Men att sitta hemma kan ibland leda till för mycket skärmtid, det kan vara ensamt och ibland vill man som förälder ha någon form av barnomsorg. Med den här foldern vill vi informera om Habo fritidsgård och vad vi erbjuder.

Till fritidsgården är man välkommen alla vardagar mellan kl. 14.00–17.00. (undantag för lov- och UFA-dagar, då erbjuder vi oftast aktiviteter som man anmäler sig till)

"Utskolning" från fritids

Barnet vill sluta på fritids – föräldrarna vill ha barnomsorg

Då kan fritidsgården vara ett alternativ. Vi bedriver en öppen verksamhet där barnen kommer och går som de vill eller rättare sagt som föräldrarna och barnen kommit överens om. Skillnaden mellan oss och fritids är att vi inte i förväg vet vilka barn som kommer varje dag, vi vet inte heller när det är dags att gå hem. Detta är något som varje förälder/familj bestämmer tillsammans. Vi hjälper självklart till med att passa tider, men det ligger ett större ansvar på barnen att själva komma ihåg vad som bestämts hemma.

Mellanmål varje dag

Vi serverar ett enkelt mellanmål varje dag vid ca 15.15, (vi försöker att var flexibla och anpassa oss efter barnens träning, dans, spelning och andra aktiviteter)

Mellanmålet kostar 15 kronor/dag och betalas kontant eller med Swish på plats!

Möjlighet finns också att sätta in en summa pengar, då drar vi av för varje gång barnet äter och uppdatera er när pengarna är slut.

De barnen som kommer till fritidsgården:

  • Är redo att lämna fritids
  • Har aldrig gått på fritids men vill hitta på något efter skolan
  • Åker skolskjuts och väljer att komma hit efter skolan för att sedan bli hämtad här.
  • Kommer bara under den mörka årstiden då det kanske är lite obekvämt att vara själv hemma
  • För att träffa nya och gamla kompisar
  • Kommer hit innan träning, spelning, dans för att äta mellanmål
  • Man vill träffa vuxna ledare
  • M.M.

Fritidsgårdens bedriver öppenverksamhet och man väljer själva hur man vill utnyttja den. Allt ifrån att man är här varje dag till att man bara kommer någon gång då och då.

Ingen kostnad

Det kostar inget att bli medlem på fritidsgården. Allt man behöver göra för att bli inskriven är att komma hit tillsammans med en förälder och prata med personalen.

Lov & UFA aktiviteter

Vilka kan vara med?
Alla barn som bor i Habo kommun och är i rätt ålder för den aktuella aktiviteten som erbjuds. Det krävs inte medlemskap på fritidsgården för dessa aktiviteter!

Ring gärna

Vill ni komma i kontakt med oss eller era barn när de är här ring tel. 036-4428110.

Hitta hit

Vi finns på Tidaholmsvägen 5

Varmt välkomna hit för att se våra lokaler och hälsa på personalen!