En pojke cyklar i en skateramp.

Idrott, motion och friluftsliv

I Habo har du goda möjligheter till  idrott, motion och friluftsliv. Det finns många idrottsanläggningar, fina motionsspår och vandringsleder. Här finns flera naturreservat och tre mil Vätternkust för bad och båtliv. En levande landsbygd med böljande fält och ängar som övergår i Hökensås sjörika och oändliga skogsområden där du kan fiska, vandra och cykla.

Skärpta allmänna råd i hela Jönköpings län

Från och med den 3 november omfattas alla som vistas i Jönköpings län av skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. Mer info på kommunens webbplats.

Detta innebär att alla bokningar, träningar och matcher i våra hallar upphör från och med 5 november – 13 december 2020. Denna period blir naturligtvis avgiftsfri.

Enda undantaget är idrottsträning för alla barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare, och professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell seniorelitnivå). Observera att det då endast är sedan tidigare planerade/bokade träningstider i Habo kommuns sport/idrottshallar som gäller.

Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan komma att förlängas.

Håll i, håll ut, håll avstånd! Tillsammans kan vi minska smittspridningen!