Bokryggar med text på andra språk.

Böcker på andra språk

Biblioteket har ett mindre bestånd av böcker på andra språk än svenska bland annat engelska, spanska, arabiska och persiska. Saknar du något kontakta personalen för att få hjälp. Det finns också böcker på lätt svenska med kort text och enklare meningar.

Ny i Sverige-hyllan

På hyllan "Ny i Sverige" finns lexikon, böcker och språkkurser för att lära sig svenska men även lättlästa körkortsböcker, fakta om Sverige och lättlästa berättelser på svenska.

E-böcker på andra språk än svenska

Världens bibliotek är en digital tjänst. I Världens bibliotek hittar du e-böcker och ljudböcker på andra språk än svenska. Du läser och lyssnar på Världens biblioteks webbsida. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skapa en användarprofil med hjälp av din e-postadress.

E-böcker på nationella minoritetsspråk

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Målet är att även erbjuda böcker på finska. Tjänsten är kostnadsfri och erbjuder e-böcker offline för barn, unga och vuxna. Det krävs inget konto för att ta del av böckerna. Ladda ner appen Bläddra via App Store eller Google Play.