Två tjejer spelar pingis.

Verksamhet för årskurs 4-6

Till Fritidsgården är du välkommen alla vardagar mellan klockan 14.00–17.00. Undantag gäller för lov- och UFA-dagar, men då erbjuder vi oftast aktiviteter som du kan anmäla dig till.

Vi vet att många barn går direkt hem efter skolan vilket naturligtvis kan vara skönt och välbehövligt efter en arbetsam dag. Men att sitta hemma kan ibland leda till för mycket skärmtid, det kan vara ensamt och ibland vill man som förälder ha någon form av barnomsorg. 

"Utskolning" från fritids

Barnet vill sluta på fritids – föräldrarna vill ha barnomsorg

Då kan fritidsgården vara ett alternativ. Vi bedriver en öppen verksamhet där barnen kommer och går som de vill, eller rättare sagt som föräldrarna och barnen kommit överens om. Skillnaden mellan oss och fritids är att vi inte i förväg vet vilka barn som kommer varje dag, vi vet inte heller när det är dags att gå hem. Detta är något som varje förälder/familj bestämmer tillsammans. Vi hjälper självklart till med att passa tider, men det ligger ett större ansvar på barnen att själva komma ihåg vad som bestämts hemma.

Mellanmål varje dag

Vi serverar ett enkelt mellanmål varje dag vid cirka klockan 15.15. Vi försöker att var flexibla och anpassa oss efter barnens träning, dans, spelning och andra aktiviteter.

Mellanmålet kostar 15 kronor/dag och betalas kontant eller med Swish på plats!

Det finns också möjlighet att sätta in en summa pengar som vi drar av för varje gång barnet äter och uppdatera er när pengarna är slut.

Barnen som kommer till fritidsgården:

  • Är redo att lämna fritids.
  • Har aldrig gått på fritids men vill hitta på något efter skolan.
  • Åker skolskjuts och väljer att komma hit efter skolan för att sedan bli hämtad här.
  • Kommer bara under den mörka årstiden då det kanske är lite obekvämt att vara själv hemma.
  • Kommer för att träffa nya och gamla kompisar.
  • Kommer hit innan träning, spelning, dans för att äta mellanmål.
  • Vill träffa vuxna ledare.
  • Med mera.

Fritidsgårdens bedriver öppenverksamhet och du väljer själva hur du vill utnyttja den. Allt ifrån att du är här varje dag till att du bara kommer någon gång då och då.

Ingen kostnad

Det kostar inget att bli medlem på fritidsgården. Allt du behöver göra för att bli inskriven är att komma hit tillsammans med en förälder och prata med personalen.

Lov & UFA aktiviteter

Alla barn som bor i Habo kommun och är i rätt ålder för den aktuella aktiviteten som erbjuds får delta. Det krävs inget medlemskap på fritidsgården för dessa aktiviteter!