Miljö- och hälsoåret i Habo kommun

Miljö- och hälsoårets logotype

Syftet med miljö- och hälsoåret är att kunna lyfta olika aspekter av miljö och hälsa under året. Genom att göra det hoppas vi kunna skapa ett intresse och en medvetenhet som kvarstår. Syftet är också att detta upplägg ska medföra möjligheter för skolan att kunna delta med aktiviteter inom sitt verksamhetsområde.

Vi bjuder in er som bor och arbetar i Habo till öppna föreläsningar och olika evenemang. Tanken är att dessa ska anordnas som ett arrangemang tillsammans med olika aktörer som vårdcentral, studieförbund, skola eller förening. 

Hållbarhetsveckan 2021

Den 18-24 oktober blir det hållbarhetsvecka i Habo - välkommen! Vi vänder oss till kommuninvånare och alla som bor och verkar i Habo. Vi kommer att erbjuda olika aktiviteter tillsammans med andra. Programmet kommer täcka in flera tema under hållbarhet, t.ex. mat, klimat, friluftsliv, demokrati, barn/unga. Vi lyfter Agenda 2030 och de globala målen, friluftslivets år, demokratin 100 år m.m.

Vi vill ge en ”vitamin-injektion”, inspirera och engagera och visa på allt bra som görs i Habo och att vi tillsammans gör positiv skillnad.

Delta på hållbarhetsveckan
Vill ni vara med? Det vore roligt om vi kunde få med fler aktörer! Det finns flera sätt att delta på hållbarhetsveckan: genom att bidra med en egen aktivitet, att vara med på en aktivitet och/eller stå bakom som medarrangör. Varmt välkomna att bidra med spännande idéer, anordna en aktivitet under hållbarhetsveckan 2021 eller stå bakom som medarrangör - kontakta miljö- och hållbarhetsstrateg Anna Lööv senast den 6 september!

Håll utkik efter mer information, vi uppdaterar löpande! 

Friluftslivets år 2021

Vet du om att det är Friluftslivets år 2021? I hela Sverige genomförs aktiviteter för att få fler att prova på friluftsliv eller att vistas oftare i naturen. Kolla in i kalendariet 2021 nedan vilka aktiviteter vi gör i Habo!

Senaste nytt: Välkommen på svampkurs för nybörjare! Anmälan senast 12 september på telefon 036-442 81 15 eller via e-post

Under året gör vi ett gäng filmklipp för att uppmärksamma frliuftslivet och roliga saker man kan hitta på. Du kan kika på dessa på länkarna nedan:
Filmklipp: Sova ute - hur kommer jag igång?
Filmklipp: Sova ute - det är inte svårt!
Filmklipp: Äta ute - här visar Markus det enklaste och godaste sättet att laga mat ute

Välkommen ut!
#luftenarfri
#friluftslivetsår

logga lång.jpg