Miljö- och hälsoåret i Habo kommun

Miljö- och hälsoårets logotype

Syftet med miljö- och hälsoåret är att lyfta olika aspekter av miljö och hälsa under året. Genom att göra det hoppas vi kunna skapa ett intresse och en medvetenhet som kvarstår. 

Vi bjuder in er som bor och arbetar i Habo till öppna föreläsningar och olika evenemang. Tanken är att dessa ska anordnas som ett arrangemang tillsammans med olika aktörer som vårdcentral, studieförbund, skola eller förening.

Syftet är också att detta upplägg ska medföra möjligheter för skolan att kunna delta med aktiviteter inom sitt verksamhetsområde.

7-11 mars: Tema jämställdhet, målgrupp åk 4-9. Utställning "Normstorm" på Hagabodaskolans bibliotek. Habo bibliotek skyltar med böcker som passar temat.

10, 17, och 24 mars: Föreläsning om hälsa på dari och tingrinja med hälsokommunikatörer. Kl.15.00 Haga kyrkan, Bränningegatan 7

26 mars: Earth hour med tävling för kommuninvånare. Gatubelysningen släcks kl. 20.30-21.30 inom kommunens fem tätorter.

Vecka 16 och 17: Skräpplockardagarna för förskolor och skolor

4 juni: Habo marknad och Världsmiljödagen. Kom och träffa våra energi- och klimatrådgivare i bibliotekets utställningshall! Där finns också fina återbrukade möbler och inredning att kika på från Återbruket, Bruk för alla i Habo.

17-23 oktober: Hållbarhetsveckan 2022 i Habo med aktiviteter, träffar, utställning och flera digitala inslag.

Fler aktiviteter läggs upp allteftersom!