Miljö- och hälsoåret i Habo kommun

Miljö- och hälsoårets logotype

Syftet med miljö- och hälsoåret är att kunna lyfta olika aspekter av miljö och hälsa under året. Genom att göra det hoppas vi kunna skapa ett intresse och en medvetenhet som kvarstår. Syftet är också att detta upplägg ska medföra möjligheter för skolan att kunna delta med aktiviteter inom sitt verksamhetsområde.

Vi bjuder in er som bor och arbetar i Habo till öppna föreläsningar och olika evenemang. Tanken är att dessa ska anordnas som ett arrangemang tillsammans med olika aktörer som vårdcentral, studieförbund, skola eller förening. 

Hållbarhetsveckan 2021

Den 18-22 oktober blir det hållbarhetsvecka i Habo - välkommen! Vi vänder oss till kommuninvånare och alla som bor och verkar i Habo. Vi lyfter Agenda 2030 och de globala målen, friluftslivets år, demokratin 100 år m.m. Vi erbjuder träffar, aktiviteter både ute och inne och flera digitala inslag. Kika vidare i programmet per dag!

Friluftslivets år 2021

Vet du om att det är Friluftslivets år 2021? I hela Sverige genomförs aktiviteter för att få fler att prova på friluftsliv eller att vistas oftare i naturen. Kolla in i kalendariet 2021 nedan vilka aktiviteter vi gör i Habo!

Under året gör vi ett gäng filmklipp för att uppmärksamma frliuftslivet och roliga saker man kan hitta på. Du kan kika på dessa på länkarna nedan:
Filmklipp: Sova ute - hur kommer jag igång?
Filmklipp: Sova ute - det är inte svårt!
Filmklipp: Äta ute - här visar Markus det enklaste och godaste sättet att laga mat ute

Välkommen ut!
#luftenarfri
#friluftslivetsår

logga lång.jpg