Anmälan av konto för löneinsättning

Kontoanmälan ska du göra själv med e-legitimation via Swedbanks webbplats

För att kontoanmälan ska godkännas ska personnumret tillhöra kontohavare eller medkontohavare.

Saknar du e-legitimation anmäler du kontot på ett av Swedbanks eller sparbankernas kontor.

Har du ett samordningsnummer istället för personnummer så kan du anmäla ditt konto på Swedbanks webbplats utan e-legitimation.

Är du inte myndig (18 år) anmäler du ditt konto tillsammans med vårdnadshavare (förälder) på ett av Swedbanks eller sparbankernas kontor.

Habo kommun använder Swedbank som löneutbetalande bank.

Oavsett vilken bank du får din lön insatt på så får du ditt e-lönebesked via Swedbanks webbplats

Du ser också ditt lönebesked i Habo kommuns självservice.

En e-legitimation skaffar du dig via din bank/internetbank eller Telia. Beroende på vem som ger ut e-legitimationen kan den ha olika namn som BankID, Mobilt BankID eller Telia.

Mer information om detta hittar du på Swedbanks webbplats

Du har säkert redan idag någon form av e-legitimation då det behövs när du skickar räkningar via internetbanken.