Familjehemsresursen

Familjehemsresursen är en gemensam verksamhet som drivs av Jönköpings läns kommuner. Verksamheten rekryterar och utbildar familjehem som tar uppdrag för någon av kommunerna i länet.

Om du vill ha mer information och är intresserade av att bli familjehem får du gärna skicka in en intresseanmälan till Familjehemsresursen.  Efter en första kontakt görs vanligtvis ett hembesök. Det görs även registerkontroller hos polisen, kronofogden och i socialregistret.  Därefter bedöms, i dialog med er, om det är lämpligt att gå vidare i utredningsprocessen. Familjehemsresursen kommer då att förmedla kontakt med en av länets kommuner, som är i behov av ett familjehem. Vilken kommun det blir beror på var ni bor, vilket uppdrag som passar i just er familj samt era egna önskemål. Socialtjänsten i den utvalda kommunen kommer att besöka er och gå vidare i utredningsprocessen.

Intresseanmälan görs lättast här på webben  eller på Familjehemsresursens egen webbplats. Det går också bra att ta kontakt via e-post eller telefon. 

Intresseanmälan 

QR-länk till intresseanmälan